KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Látnivalók keresése
Mosonmagyaróvári csoport
Csoportunk 1990-ben alakult KDNP-hez kötődő személyek közreműködésével. Első elnökünk dr. Péntek Gyula volt. A helyi csoport lehetőséget adott azok számára is a közösségi életben, akik hasonló értékrendet vallottak, azonban a politika területén nem kívántak tevékenykedni. Erős hátteret jelentett számunkra a mind intézményi, mind pedig szellemi értelemben a mosoni plébániát abban az időben vezető Németh László atya.
A csoport vezetését az alapítás után nem sokkal Horváth Istvánné vette át, majd a 90-es évek végétől a közelmúltig a mind az országos, mind pedig a helyi csoport alapításában is jelentős szerepet játszó Csorba Dezső.
Tevékeny részt vállaltunk a város és környékének rendszerváltás utáni keresztény szellemiségének és életének újjászervezésében, mely a több évtizedes elnyomás után szükségessé vált. Rendszeresen szerveztünk családi rendezvényeket elsősorban a plébánián, valamint a Kötött-csónakházban, melyeken alkalmanként több százan is részt vettek. Emellett olyan előadásokat tartottunk, melyeken egyházi elöljárók és országosan ismert keresztény értelmiségiek voltak a vendégeink, színvonalas ismeretet adva és irányt mutatva az aktuális társadalmi kérdésekről. Tevékeny részt vállaltunk jótékonysági programokban is, továbbá véleményt nyilvánítottunk és javaslatot adtunk a várost érintő közéleti kérdésekben. Igyekeztünk összefogni az azonos látásmódú és értékrendű embereket nemcsak Mosonmagyaróvár, hanem a járás területére is kiterjedően.
A jelenleg dr. Kovács Attila elnöksége alatt álló csoport kiemelt célja a fiatalítás, a tevékenységek közül pedig a városi megemlékezéseken történő részvétel, előadások és kiállítások szervezése emelkedik ki.
alakulás ideje: 1990
csoportelnök: dr. Kovács Attila
elérhetőség: 
keszmovar[kukac]gmail.com
csoportlétszám: 26–50 fő között
rendszeres taggyűlés a mosoni plébánia közösségi termében (Mosonmagyaróvár, Szent István kir. út 110.)
Szervezett programok
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.