KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Látnivalók keresése
Paksi csoport

Csoportunk 47 fővel alakult 1995-ben. Az elmúlt évtizedekben sok emlékezetes rendezvény kapcsolódott a paksi KÉSZ nevéhez. Minden hónapban találkozunk továbbra is, és igyekszünk nemcsak tagjaink, hanem településünk, sőt, tágabb környezetünk érdeklődésére is számot tartó programokat szervezni. Ez azért is fontos, mert a város kulturális életében – a keresztény szellemiség megélésének, hirdetésének területén – kiemelt helyet foglalhatunk el. Működésünkre figyelnek: megjelenünk híreinkkel a helyi és megyei médiumokban, tagjaink közül került ki önkormányzati képviselő, de ott vagyunk a város egyházainak vezetőségében, a segélyszervezet munkatársai között, a katolikus egyház számos kisközösségének tagjai között is.

Kiemelt helyen kezeljük nemzeti kultúránk értékeinek megismertetését, megismerését, a keresztény élet értékrendjét, a családok segítését, az ökumené mindennapi megélését. Igyekszünk kapcsolatot tartani határainkon túl élő magyar testvéreinkkel is. Erdélyi, kárpátaljai, vajdasági testvértelepüléseink keresztény csoportjaival baráti közelségbe kerültünk. Ezt a kapcsolatot gyakori találkozással erősítjük. Kirándulásaink nemcsak közösségünk erősítését, hanem hazánk jobb megismerését is szolgálják.

Találkozásainknak a helyi könyvtár ad helyet. Velük együttműködve, a felmerülő költségeken osztozva sok sikeres programot bonyolítottunk már le. Csoportunk tagjai nyugdíjas korúak.

A mindenkori plébánosokkal, a konzervatív értékeket képviselő helyi civil szervezetekkel összefogva alakítjuk programjainkat, hogy minél több embert megszólíthassunk. Továbbra is szoros kapcsolatot ápolunk a szomszédos települések testvérszervezeteivel egymás programjainak és a templomi búcsúk látogatásával.

Összeállítota: Gutai Júlia, a paksi KÉSZ tagja

alakulás ideje: 1995
csoport elnöke: Gangel Margit
elérhetőség: 
golasandor[kukac]gmail.com
Szervezett programok
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.