KÉSZ - Civil evangelizációs egyesület
iroda@keesz.hu | +36 1 328 0164
Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK)

A Keresztény Értelmiségi Kör keresztény civil szervezet, amely 2002-ben alakult. Vallásosan gondolkodó embereket igyekszik összefogni. Azzal a céllal jött létre, hogy az evangélium szellemében a vajdasági magyar keresztényeket egymáshoz közelebb hozza. A keresztény erkölcsiség szilárd alapjaira építve segítik a vallásos befogadó emberi közösségek kialakítását, valamint hitelesen szólnak azokhoz, akik igénylik az összetartozást, az evangélium közös hirdetését. Törekvésük ellátni azokat az evangelizációs feladatokat, amelyek a világiakra várnak.

A KÉK fontosnak tartja, hogy tevékenysége révén kapcsolatok alakuljanak a Vajdaság különböző részén élő magyar hívek között. Tagjai különféle tevékenységi formák által mélyíthetik el a vallással kapcsolatos ismereteiket. A szervezet tagjai lehetnek mindazok a vallás iránt érdeklődők, akik a keresztény értékek hirdetésével és megélésével többet szeretnének tenni közösségükért. A szervezet alapvetően és főként magyar nyelven fejti ki tevékenységét ökumenikus szellemben. Irodátjuk Szabadkán működik két állandó alkalmazottal, akik az adminisztrációs, szervezési tevékenységeket látják el.

A Keresztény Értelmiségi Kör céljait az alábbi formákban valósítja meg:

 • Hitismereti napok
 • Bibliaismereti, művelődési és tudományos napok
 • Lelkigyakorlatok
 • Tudományos kerekasztal-beszélgetések
 • Előadások a KÉK helyi csoportjaiban
 • Biblia-iskola
 • Ismeretterjesztő és tapasztalatcserét szolgáló találkozók
 • Könyv- és kiadványbemutatók
 • Kiadványok megjelentetése
 • Zarándokutak szervezése
 • A keresztény gondolatok terjesztése a korszerű kommunikációs eszközök révén

A KÉSZ és a KÉK 2010. november 20-án kötött együttműködési megállapodást egymással. 

„Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz lobbantani másokban.”
Szent Ágoston

 

Kapcsolódó írások:

Ezen a helyen a mindenható Istennek szélesebb a mosolya
Délvidékre látogatott a KÉSZ csornai és győri csoportja a Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) meghívására augusztus 26–28. között. A háromnapos utazásról írt személyes hangvételű beszámolót Ottófi Rudolfné győri elnök.
Tovább
Szent Adalbert-díj 2015
Harmat Károly ferences áldozópapnak a Vajdaságban a magyarságért és a kereszténységért végzett tevékenységéért, szerteágazó lelkipásztori és közéleti, valamint valláspublicisztikai téren végzett munkájáért adományozta a KÉSZ elnöksége a Szent Adalbert-díjat ...
Tovább
Testvérekké lettünk
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Keresztény Értelmiségi Kör tíz éve írt alá együttműködési szerződést. A kerek évforduló kapcsán beszélgettünk Szabó Károllyal, a Délvidéken működő testvérszervezet elnökével.
Tovább
Találkozó a Kárpát-medencei magyarságért
Kárpát-medencei munkaértekezletet tartott a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége határon túli magyar társszervezeteivel október 28-án Nyíregyházán.
Tovább
Kárpátaljai színészek vendégjátéka Zentán
Teltházas nézőtér előtt mutatták be Zentán Verebes Ernő Gerendák című darabját. Közönségtalálkozó színesítette a programot.
Tovább
A kenyeret alkotó morzsák
Védőszentjét, Szent Ágostont ünnepelte a vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör augusztus 25-én, Kúlán. A rendezvény előadója Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke volt.
Tovább
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.